31/05/2024 31/05/2024 Χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, απηύθυνε χθες, Τετάρτη, 30 Μαϊου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, στο 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», που διεξάγεται στη Βοστώνη των ΗΠΑ και εστιάζει στη διάδοση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής. Στο μήνυμά του ο κ. Κώτσηρας, τόνισε τη σταθερή μέριμνα...
31 Μαΐου, 2024 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2024 - 10:49

Γ. Κώτσηρας: “Σταθερή μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών η ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς”

Διαδώστε:
Γ. Κώτσηρας: “Σταθερή μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών η ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς”

Χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, απηύθυνε χθες, Τετάρτη, 30 Μαϊου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, στο 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», που διεξάγεται στη Βοστώνη των ΗΠΑ και εστιάζει στη διάδοση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής.

Στο μήνυμά του ο κ. Κώτσηρας, τόνισε τη σταθερή μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών για την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς, ενώ εξήρε τον ρόλο του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας και στην ανάδειξη της συμβολής των ΜΜΕ ως γέφυρας επικοινωνίας με τον απανταχού ελληνισμό.

Επισήμανε δε, ότι το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για τον απόδημο ελληνισμό, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ενδεικτικά, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας staellinika.com και στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την «Study in Greece» για την προώθηση της παρουσίας της Ελλάδας στη διεθνή ακαδημαϊκή σκηνή.

Σημειώνεται, ότι το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων