03/06/2024 03/06/2024 Καλεσμένος στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ήταν ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος Αγιορείτης, Γέροντας του Κελλίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Ο π. Χρυσόστομος μίλησε με θέμα: “Ο Γέροντάς μου, Μωυσής ο Αγιορείτης. Δέκα Χρόνια από την κοίμησή του”.  Ακούστε την εκπομπή: Στο ίδιο κελί εγκαταβίωσε...
03 Ιουνίου, 2024 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2024 - 11:30

Ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος στις “Ορθόδοξες Διαδρομές” για τα δέκα χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη

Διαδώστε:
Ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος στις “Ορθόδοξες Διαδρομές” για τα δέκα χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη

Καλεσμένος στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ήταν ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος Αγιορείτης, Γέροντας του Κελλίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Ο π. Χρυσόστομος μίλησε με θέμα: “Ο Γέροντάς μου, Μωυσής ο Αγιορείτης. Δέκα Χρόνια από την κοίμησή του”. 

Ακούστε την εκπομπή:

Στο ίδιο κελί εγκαταβίωσε πνευματικά από το 1985 μέχρι και το 2014 ο μακαριστός λόγιος Γέροντας Μωυσής. Ο π. Χρυσόστομος ήταν υποτακτικός του Γέροντα μέχρι και την κοίμησή του και αναφέρεται στις πνευματικές εμπειρίες που είχε πάνω από είκοσι χρόνια.

”Ο Γέροντας Μωυσής από μικρό παιδί είχε τον πόθο να αφιερωθεί στον Χριστό μας. Μεγάλωσε σε πολύ καλό πνευματικό κλίμα από την η αγία μητέρα του, η οποία είχε πνευματικό τον Αγιο Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη, και κοντά στο Μετόχι της Αναλήψεως στον Βύρωνα κοντά σε Αγίους ανθρώπους”, ανέφερε.

”Μόνο καλά έχω να θυμηθώ από τον Γέροντά μου. Δεν μας πίεζε και μάλιστα αυτή την πνευματική ελευθερία μας έλεγε πώς την έμαθε από τον Γέροντα Αιμιλιανό τον Σιμωνοπετρίτη. Ήταν πολύ φιλακόλουθος και μας το μετέδωσε και αυτό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν λίγες ημέρες πριν φύγει από το κελί και δεν ξαναγύρισε ζωντανός, την ημέρα του Αγίου Νεκταρίου , και ενώ δεν μπορούσε λόγω της ασθένειάς του, ήρθε με μεγάλη δυσκολία στην Εκκλησία με το μπαστουνάκι”, υπογράμμισε.

”Έλεγε πώς τον Χριστό τον βρήκα μέσα στον πόνο. Είχε κάνει πολλές εγχειρήσεις, αλλά ο πόνος ήταν ο σύντροφός του και η μόνιμη παρέα του. Υπέμενε με καρτερία και αγόγγυστα τους πόνους του. Μου έλεγε πώς αυτός ο πόνος θα με βοηθήσει να πάψω στην αγκαλιά του Θεού”, επεσήμανε ο Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων