04/06/2024 05/06/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το Σάββατο 1η και την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 2α Ιουνίου 2024, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, όντας επικεφαλής μικρής ομάδος προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο υποδέχθηκε...
04 Ιουνίου, 2024 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2024 - 1:12

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στον Πανορμίτη Σύμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στον Πανορμίτη Σύμης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το Σάββατο 1η και την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 2α Ιουνίου 2024, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, όντας επικεφαλής μικρής ομάδος προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο υποδέχθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιος Πατρός.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Μέγα Εσπερινό, ενώ την Ακολουθία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιος.

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, μετά από κανονική άδεια και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε λίαν διδακτικώς περί της Αποστολικής περικοπής, αναφερόμενος στα της Μεγάλης πόλεως Αντιοχείας και στην εκεί κηρυκτική δράση των Αγίων Αποστόλων, παραθέτων στους προσκυνητές, πολλά και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την εκείσε πρώτη Εκκλησία και τα Μέλη της, ονομασθέντα το πρώτον «Χριστιανοί».

Εν τω τέλει, με λόγο μειλίχιο, σεμνοπρεπή μα και ουσιαστικό, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο για την φιλάδελφη αγάπη του και την Αρχιερατική του άδεια, ως και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο π. Αντώνιο για την αβραμιαία φιλοξενία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων