05/06/2024 05/06/2024 Εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μαζί με τον καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ  και τη συνοδεία του. Αποστολή Βρυξέλλες, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Ο πρέσβης κ. Ιωάννης Βράιλας καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον  Γέροντα. Κατά την συνάντησή τους, πραγματοποιήθηκε  γόνιμη συζήτηση...
05 Ιουνίου, 2024 - 1:22

Αθωνικά μηνύματα στις Βρυξέλλες από τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό

Διαδώστε:
Αθωνικά μηνύματα στις Βρυξέλλες από τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μαζί με τον καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ  και τη συνοδεία του.

Αποστολή Βρυξέλλες, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Ο πρέσβης κ. Ιωάννης Βράιλας καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον  Γέροντα.

Κατά την συνάντησή τους, πραγματοποιήθηκε  γόνιμη συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας αλλά και του Αγίου Όρους.

Μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους  για τις εξελίξεις ενώπιον των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Σε ανάμνηση της επισκέψεως αυτής ο Γέροντας Εφραίμ, δώρισε μια εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας στον κ. Πρέσβη και μοίρασε το αναμνηστικό ημερολόγιο της Μονής Βατοπαιδίου σε όλους υπαλλήλους.

Στη συνέχεια μετέβησαν στις διοικητικές υπηρεσίες της Ι.Μ. Βελγίου.

Ο Γέροντας Εφραίμ και η συνοδεία του, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον οικείο ποιμενάρχη, μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, από τον επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Φιλάδελφο Καφαλή, από τους ιερείς και τους λαϊκούς υπαλλήλους που διακονούν στη Μητρόπολη.

Ο Γέροντας Εφραίμ και την συνοδεία του, ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Βελγίου  στις εγκαταστάσεις της μητρόπολης ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του θρόνου.

Το μεσημέρι στο Ambiorix πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία στους ιερείς της τοπικής μητρόπολης από τον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος ανέπτυξε στους ιερείς βιώματα και εμπειρίες από το Άγιο Όρος και στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε  πνευματική ομιλία στις Βρυξέλλες με θέμα «Σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες».

Παρόν στην ομιλία του μέταξυ των ακροατών ήταν ο Γενικος Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κ. Βασίλειος Ζαρμπαλής.

Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ μεταφράστηκε στα στα ολλανδικά, στα γαλλικά, στα ρουμανικά και στα πολωνικά.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων