05/06/2024 05/06/2024 Το Σάββατο 1 Ιουνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου “στον Χώνο”, περιστοιχούμενος από ιερείς που διακονούν στο Οροπέδιο Λασιθίου. Προ της Απολύσεως τελέστηκε ο Αγιασμός με αφορμή την έναρξη του μηνός Ιουνίου. Η ιδιαιτερότητα του Ναού αυτού έγκειται στο ότι βρίσκεται στο σημείο όπου συγκεντρώνονται τα...
05 Ιουνίου, 2024 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2024 - 17:28

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στον Χώνο

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο στον Χώνο

Το Σάββατο 1 Ιουνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου “στον Χώνο”, περιστοιχούμενος από ιερείς που διακονούν στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Προ της Απολύσεως τελέστηκε ο Αγιασμός με αφορμή την έναρξη του μηνός Ιουνίου.

Η ιδιαιτερότητα του Ναού αυτού έγκειται στο ότι βρίσκεται στο σημείο όπου συγκεντρώνονται τα ύδατα από το Οροπέδιο Λασθίου, “χωνεύονται” μέσα στη γη, όπου ακολουθώντας κοιλότητες και τον φυσικό δρόμο τους υπογείως, καταλήγουν στο φράγμα του Αποσελέμη, απ’ όπου υδρεύονται οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων