06/06/2024 06/06/2024 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε, σήμερα, τον Πρέσβη της Γαλλίας στο Βουκουρέστι, Νίκολας Γουόρνερυ, στην Πατριαρχική Κατοικία. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την εκτίμησή του την πλούσια διπλωματική εμπειρία του Πρέσβη. Από τη μεριά του ο κ. Γουόρνερυ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τόνισε την οικουμενική δραστηριότητα της εν Ρουμανία Ορθόδοξου Εκκλησίας και του Πατριάρχη...
06 Ιουνίου, 2024 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2024 - 16:31

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Γαλλίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Γαλλίας στο Βουκουρέστι

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε, σήμερα, τον Πρέσβη της Γαλλίας στο Βουκουρέστι, Νίκολας Γουόρνερυ, στην Πατριαρχική Κατοικία.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την εκτίμησή του την πλούσια διπλωματική εμπειρία του Πρέσβη. Από τη μεριά του ο κ. Γουόρνερυ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τόνισε την οικουμενική δραστηριότητα της εν Ρουμανία Ορθόδοξου Εκκλησίας και του Πατριάρχη κ.κ.  Δανιήλ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι υπάρχουσες σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ρουμανίας, ο μεγάλος αριθμός νέων Ρουμάνων που σπουδάζουν στα γαλλικά πανεπιστήμια, αλλά και η πολυπληθής ρουμανικής ορθόδοξη κοινότητα, η οποία αναπτύσσει αρμονικές σχέσεις με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες στην επικράτεια της Γαλλίας.

«Στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από στρατιωτικές συγκρούσεις, και οι δύο συνομιλητές εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα καλλιεργηθεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση η αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και θα ενισχυθεί η Δημοκρατία που συνδυάζει την ελευθερία με την ευθύνη, προάγοντας το κοινό καλό», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε επιτυχία στον Πρέσβη στην έναρξη της διπλωματικής του αποστολής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Πρέσβης δήλωσε στο Basilica Press Center: «Με υποδέχτηκε σήμερα ο Πατριάρχης Δανιήλ. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν, αναφερθήκαμε σε θέματα όπως ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Έθνους, στη σημασία και στον ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία. Μιλήσαμε επίσης για την πολιτική κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το μέλλον της ευρωπαϊκής κοινωνίας, αλλά και για τον πόλεμο στα σύνορα της χώρας».

Φωτογραφία: Εφημερίδα Lumina / Luigi Ivanciu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων