07/06/2024 07/06/2024 Η βελανιδιά είναι το δένδρο της μάνας γης, τα φύλλα της βελανιδιάς καθώς πέφτουν κάνουν το χώμα γόνιμο και κατάλληλο για καλλιέργειες. Στα καμένα δάση, η ζωή ανασταίνεται στον ίσκιο κάποιας βελανιδιάς που επιμένει να αντέχει ακόμη και στην πιο δυνατή πυρκαγιά. Ποια μυστικά μπορεί να κρύβει το δέντρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσε...
07 Ιουνίου, 2024 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2024 - 15:11

Άκου Φίλε – Βελανιδιά, ο ξεχασμένος φύλακας του δάσους

Διαδώστε:
Άκου Φίλε – Βελανιδιά, ο ξεχασμένος φύλακας του δάσους

Η βελανιδιά είναι το δένδρο της μάνας γης, τα φύλλα της βελανιδιάς καθώς πέφτουν κάνουν το χώμα γόνιμο και κατάλληλο για καλλιέργειες. Στα καμένα δάση, η ζωή ανασταίνεται στον ίσκιο κάποιας βελανιδιάς που επιμένει να αντέχει ακόμη και στην πιο δυνατή πυρκαγιά. Ποια μυστικά μπορεί να κρύβει το δέντρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσε στα δάση μας; Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιάννης Γερογιάννης μιλά για τον ξεχασμένο αλλά υπαρκτό πλούτο της Ελληνικής Βελανιδιάς, στην εκπομπή “Άκου φίλε”, με την συγγραφέα Σταυρούλα Ζώρζου.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων