08/06/2024 08/06/2024 Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης συμμετείχε στη 17η Σύνοδο των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των Βαλκανικών Χωρών (17th Balkan Chiefs of Defence Conference), που διεξήχθη στο Δυρράχιο της Αλβανίας από την Τετάρτη 5 έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. Στο περιθώριο της συνόδου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με την Πρέσβη...
08 Ιουνίου, 2024 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2024 - 13:01

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αλβανίας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αλβανίας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης συμμετείχε στη 17η Σύνοδο των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των Βαλκανικών Χωρών (17th Balkan Chiefs of Defence Conference), που διεξήχθη στο Δυρράχιο της Αλβανίας από την Τετάρτη 5 έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Στο περιθώριο της συνόδου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, με την οποία συνομίλησαν για τις εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο όπως και για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Επίσης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και αναφέρθηκαν στο σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ένα αναπάντεχο δώρο ως ενθύμιο στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Το μακρινό 1952 ο Μακαριώτατος υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός των Διαβιβάσεων. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά ήταν αρχηγός της Σχολής Υποψήφιων Εφέδρων Αξιωματικών. Ο κ. Χούπης παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας το στρατολογικό μητρώο του από τα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ανάμεσα στα έγγραφα που παραδόθηκαν στον Μακαριώτατο ήταν και οι βαθμολογίες του.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον εμβληματικό Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων