09/06/2024 10/06/2024 Τη 10η επέτειο από την ίδρυσή της εορτάζει η Ιερά Επισκοπή εν Βελγίω και Ολλανδία του Πατριαρχείου Γεωργίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Βελγίω και Ολλανδία κ. Δοσίθεος προσκάλεσε Αρχιερείς από τη Γεωργία και από την Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση της Μπενελούξ προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς. Το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024 η αντιπροσωπεία των Ιεραρχών...
09 Ιουνίου, 2024 - 12:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2024 - 17:10

Αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Πατριαρχείου Γεωργίας στο Βέλγιο

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Πατριαρχείου Γεωργίας στο Βέλγιο

Τη 10η επέτειο από την ίδρυσή της εορτάζει η Ιερά Επισκοπή εν Βελγίω και Ολλανδία του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Βελγίω και Ολλανδία κ. Δοσίθεος προσκάλεσε Αρχιερείς από τη Γεωργία και από την Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση της Μπενελούξ προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

Το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024 η αντιπροσωπεία των Ιεραρχών του Πατριαρχείου Γεωργίας επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες. Οι Ιεράρχες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και συζήτησαν θέματα κοινού ποιμαντικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια μέρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Νίνας του Πατριαρχείου Γεωργίας στην Αμβέρσα τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλαβέρντι κ. Δαυίδ.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Αρχιερείς από τη Γεωργία και διπλωμάτες των Γεωργιανών Αρχών στις Βρυξέλλες.

Στη Δοξολογία παρέστη και ο Πρέσβης της Γεωργίας και επίσημος εκπρόσωπος της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ και εκπρόσωποι των διπλωματικών Αρχών της Γεωργίας στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια Ημερίδα με δυο κεντρικούς ομιλητές, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο εν Βελγίω και Ολλανδία του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσίθεο και τον καθηγητή PD Dr. Habil. Ιερομόναχο Εφραίμ Lomidze, κληρικό της Ιεράς Επισκοπής εν Βελγίω και Ολλανδία του Πατριαρχείου Γεωργίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων