10/06/2024 10/06/2024 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό στο Βελιγράδι, στις 9 Ιουνίου, μίλησε για την λογική της αγάπης. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι κ. Μάρτσα κ. Σάββας, Jegar κ. Νεκτάριος και Liplja κ. Δοσίθεος. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Φιλάρετος. Στο κήρυγμά του για την Κυριακή του Τυφλού ο...
10 Ιουνίου, 2024 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2024 - 11:47

Ο Πατριάρχης Σερβίας για τη λογική της αγάπης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για τη λογική της αγάπης

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό στο Βελιγράδι, στις 9 Ιουνίου, μίλησε για την λογική της αγάπης. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι κ. Μάρτσα κ. Σάββας, Jegar κ. Νεκτάριος και Liplja κ. Δοσίθεος. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Φιλάρετος.

Στο κήρυγμά του για την Κυριακή του Τυφλού ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι οι άνθρωποι της εποχής εκείνης, όπως και οι άνθρωποι της σύγχρονης εποχής, προσπαθούσαν να εξηγήσουν την θεραπεία του εκ γενετής τυφλού με βάση τη λογική, τη δική τους οπτική γωνία, και τις δυνάμεις τους. Όμως σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, η λογική της πίστης, η λογική της αγάπης δεν υπάγεται στη λογική αυτού του κόσμου. Αντίθετα, η λογική της αγάπης και της πίστης έχει τους δικούς της κανόνες. Πολλά πράγματα δεν έχουν ορθολογικές βάσεις, όπως ανέφερε.

Η αντίδραση των Φαρισαίων και των γραμματέων που τηρούσαν τους κανόνες και τους νόμους, για τους οποίους οι κανόνες και οι νόμοι ήταν πιο σημαντικοί από τον άνθρωπο, απέχει ακριβώς από τη λογική της πίστης, αφήνοντάς τους να στερούνται τη βαθιά κατανόηση του τι συνέβη με τη θεραπεία του εκ γενετή τυφλού.

Για τους Φαρισαίους σημαντικότερο ήταν να τηρούνται οι κανόνες παρά η θεραπεία του τυφλού, καθώς και να τιμωρούνται όσοι καταπατούν τους κανόνες. Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, περνώντας από διάφορες ταλαιπωρίες και δυσκολίες, ας μην αναζητούμε τον ένοχο, αλλά ας πολεμήσουμε τον πειρασμό μας. Χρειάζεται ταπείνωση και υπομονή, όπως τόνισε.

Πηγή: spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων