11/06/2024 11/06/2024 Χθες, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Κατερίνη, στον Μητροπολιτικό Ναό της οποίας τον υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, και τέλεσε τρισάγιο επί του σκηνώματος του προς Κύριον εκδημήσαντος Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κυρού Αγαθονίκου. Στην ομιλία του προς τους συναχθέντες πιστούς, τελουμένου του...
11 Ιουνίου, 2024 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 12:07

Τρισάγιο επί του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Τρισάγιο επί του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Χθες, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Κατερίνη, στον Μητροπολιτικό Ναό της οποίας τον υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, και τέλεσε τρισάγιο επί του σκηνώματος του προς Κύριον εκδημήσαντος Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κυρού Αγαθονίκου.

Στην ομιλία του προς τους συναχθέντες πιστούς, τελουμένου του Εσπερινού του Αγίου Βαρνάβα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην διακονία του αοιδίμου Αγαθονίκου στην ιερά νήσο Τήνο, ως Διευθυντού της τότε λειτουργούσης Εκκλησιαστικής Σχολής και ως Λειτουργού και Ιεροκήρυκος στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και σε Ναούς της νήσου, συνεχάρη τον κατά πάντα άξιο διάδοχό του, Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, για την υποδειγματική στοργή και υιϊκή μέριμνα, που επέδειξε προς τον προκάτοχό του κατά τα 12 χρόνια της ασθενείας του, και επεκαλέσθη προς αυτόν και τον πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης τις ευχές και τις προσευχές του αοιδίμου Ιεράρχου Αγαθονίκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων