11/06/2024 11/06/2024 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την Ημέρα των Ηρώων, οι καμπάνες των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ρουμανίας θα χτυπήσουν ως ένδειξη αιώνιας μνήμης, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του ρουμανικού λαού, τη χριστιανική πίστη και την πατρίδα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη...
11 Ιουνίου, 2024 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 18:36

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την Ημέρα των Ηρώων, οι καμπάνες των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ρουμανίας θα χτυπήσουν ως ένδειξη αιώνιας μνήμης, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του ρουμανικού λαού, τη χριστιανική πίστη και την πατρίδα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 12:00 μ.μ., θα χτυπήσουν όλες οι καμπάνες των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Ο εορτασμός της μνήμης των Ρουμάνων ηρώων κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου αποφασίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας το 1920 και αργότερα επιβεβαιώθηκε με δύο άλλες συνοδικές αποφάσεις το 1999 και το 2001, όταν αυτή η ημέρα ανακηρύχθηκε Εθνική Εκκλησιαστική Εορτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία που τελείται σε ορθόδοξους ναούς, μνημονεύονται οι Ρουμάνοι ήρωες, στρατιώτες και αγωνιστές όλων των εποχών και από κάθε τόπο, που θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα και στις φυλακές, για την υπεράσπιση της πατρίδας και της Ορθόδοξης πίστης, την ελευθερία, την ενότητα και την αξιοπρέπεια του ρουμανικού λαού.

“Με την πίστη, το θάρρος και τη θυσία τους, οι Ρουμάνοι ήρωες συνέβαλαν στην εδραίωση της εθνικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, που επιβεβαιώθηκε συγκεκριμένα με την απόκτηση της ανεξαρτησίας, την επίτευξη της ενότητας του κράτους και τη διαρκή υπεράσπιση της ελευθερίας στην ιστορία του λαού μας”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για το λόγο αυτό, ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός στο Βουκουρέστι είναι χτισμένος στη μνήμη όλων των Ρουμάνων ηρώων, και είνα αφιερωμένος στην Ανάληψη του Κυρίου και στον Άγιο Ανδρέα τον Απόστολο, Προστάτη της Ρουμανίας.

 

Φωτογραφία: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων