12/06/2024 12/06/2024 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού, στο εκ βάθρων ανακαινισθέν Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Νέα Ιωνία. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου...
12 Ιουνίου, 2024 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2024 - 14:38

Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ιερό Παρεκκλήσιο Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ιερό Παρεκκλήσιο Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά στη Νέα Ιωνία

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού, στο εκ βάθρων ανακαινισθέν Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βασίλειος Παλιούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον οσιακόβίο του Αγίου Λουκά.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τρίτη 11 Ιουνίου, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Στο κήρυγμά του ο π. Επιφάνιος, αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πλούσια πνευματικά χαρίσματα του Αγίου Λουκά, ο οποίος, με αξεπέραστη αυταπάρνηση, διηκόνησε τον άνθρωπο ως ποιμένας και ως ιατρός, καθώς και στις μαρτυρίες των αναρίθμητων θαυμάτων, που ο Άγιος επιτέλεσε και συνεχίζει καθημερινά να επιτελεί.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Λουκά.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Αγίου Λουκά του Ιατρού ανακαινίσθηκε προσφάτως εκ βάθρων, μερίμνη του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφανίου Αρβανίτη και βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 27 στη Νέα Ιωνία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων