13/06/2024 13/06/2024 Πανηγυρικά εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου στην Εκκλησία της Αλβανίας. Στα Τίρανα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ. Στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος ναός στην περιοχή της Κακαβιάς, στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργυροκάστρου...
13 Ιουνίου, 2024 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2024 - 13:59

Η εορτή της Αναλήψεως στην Εκκλησία της Αλβανίας

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως στην Εκκλησία της Αλβανίας

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου στην Εκκλησία της Αλβανίας. Στα Τίρανα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος ναός στην περιοχή της Κακαβιάς, στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. Συλλειτούργησαν ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου τιμήθηκε πανηγυρικά και στην Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν με τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο να εύχεται στους πιστούς για την ημέρα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα εκκλησία της Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας πέριξ του ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων