14/06/2024 14/06/2024 Με κατάνυξη εορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσας Δολόπων, της οποίας το Καθολικό είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου. Το εσπέρας της Τετάρτης 12 Ιουνίου, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων, προέστη...
14 Ιουνίου, 2024 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2024 - 10:11

Πανηγύρισε το Καθολικό της Μονής Πελεκητής

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το Καθολικό της Μονής Πελεκητής

Με κατάνυξη εορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσας Δολόπων, της οποίας το Καθολικό είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.

Το εσπέρας της Τετάρτης 12 Ιουνίου, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, τέλεσε την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία.

Δείτε το οδοιπορικό, που είχε κάνει το πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ως την κορυφή των Αγράφων και το αφιερωμα στην Ιερά Μονή, που κρέμεται σαν αητοφωλιά πάνω από το χωριό Καρίτσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων