15/06/2024 15/06/2024 Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ναυπλίου και πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σέρρος εξέδωσε ευχαριστήριο μήνυμα για την παραμονή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου. “Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ναό της Αγίας Τριάδος ως αργά την Κυριακή, την Δευτέρα 17 Ιουνίου...
Ενορίες : Αγίας Τριάδος Ναυπλίου
15 Ιουνίου, 2024 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2024 - 13:16

Ευχαριστήριο από τον εφημέριο του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ναυπλίου για την παραμονή των Ι.Λειψάνων των Αγ. Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης

Διαδώστε:
Ευχαριστήριο από τον εφημέριο του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ναυπλίου για την παραμονή των Ι.Λειψάνων των Αγ. Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ναυπλίου και πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σέρρος εξέδωσε ευχαριστήριο μήνυμα για την παραμονή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου.

“Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ναό της Αγίας Τριάδος ως αργά την Κυριακή, την Δευτέρα 17 Ιουνίου το πρωί στις 07:00 θα μεταβούν για θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, το απόγευμα της Δευτέρας κ ώρα 6:30μ.μ. θα γίνει υποδοχή στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Φιχτίων όπου θα ψαλούν οι ακολουθίες του Ιερού μυστηρίου του Ευχελαίου, της παρακλήσεως κ αργά το βράδυ η αγρυπνία και τέλος την τρίτη το βράδυ τα Ιερά λείψανα θα αγρυπνήσουν στην παραμονή της εορτής του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου όπου και θα κλείσει το ταξίδι των αγίων αφού πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσουν για την επιστροφή τους στην Μυτιλήνη”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Παρακάτω το ευχαριστήριο μήνυμα από τον εφημέριο του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ναυπλίου:

Με συγκίνηση μεγάλη φτάνουμε στην αποχώρηση των Ιερών λειψάνων των Αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης όπου από αρχές του Ιουνίου ευλογούν την Μητρόπολη μας δίνοντας στους ενορίτες της την δυνατότητα να καταθέσουν τα δάκρυα τους, την ευγνωμοσύνη τους, την δοξολογία τους, το ταπεινό αλλά τόσο δυνατό και λαμπερό τάμα τους.

Λίγη ώρα ο καθένας χρειάζεται να καθίσει απέναντι στα Ιερά λείψανα και με τα μάτια να καταθέσει τα ευχαριστήρια ή την παράκληση του ώστε να μεσιτεύουν οι άγιοι στον Κύριο μας.

Αναπέμπω ευχαριστήρια στον Θεό και τους Αγίους που με τόση αγιοσύνη στάθηκαν υπομονετικά στην φιλοξενία μας να Καρτερούν και να αφουγκράζονται τον προσκυνητή από τα διάφορα κοντινά η μακρινά μέρη που έσπευσε για μια μετάνοια.

Ευχαριστίες πολλές στον ποιμενάρχη μας μητροπολίτης Αργολίδος κκ Νεκτάριο για την Αγάπη του προς το πρόσωπο μου και την εμπιστοσύνη καθώς και τον ηγούμενο της Μονής υψηλού Μυτιλήνης πατέρα Πρόχορο που με τις κατάλληλες άδειες κ ευλογίες του μητροπολίτη Μυτιλήνης τα Ιερά λείψανα μετά την λαμπρή υποδοχή στην Φρέγκαινα και στις Κοκκινάδες έμειναν να προλάβουν κ οι μακρινοί προσκυνητές, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου.

Ως πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου θέλω να ευχαριστήσω τους Ιερείς που παρευρέθηκαν στην υποδοχή κ σε άλλες ακολουθίες , τους Ιεροψάλτες του Ναού καθώς και τους Ιεροψάλτες που ήρθαν σε διάφορες ακολουθίες.

Επίσης πολλές ευχαριστίες στους επιτρόπους κ σε όσους βοήθησαν αυτές τις μέρες ώστε να ετοιμαστεί ο ναός να υποδεχτεί και φιλοξενήσει τα Ιερά λείψανα αλλά και τα προεόρτια των πανηγύρεων μας Αγίου πνεύματος και Αγίων Πάντων. Να ευχαριστήσω θερμά όλες τις κύριες που άφησαν τον χρόνο να δαμάσει τις τόσες δουλειές που έχουν καθημερινά ώστε να μπορούν να κρατούν τον Ναό ανοιχτό όλη μέρα μέχρι αργά την νύχτα. Άπειρες ευχαριστίες από καρδιάς στους ενορίτες και συντοπίτες που στηρίζουν την Αγία Τριάδα κ σε κάθε κάλεσμα του εφημέριου σπεύδουν να δώσουν το παρόν ώστε να λάβουν την ευλογία.

Εύχομαι ο πανάγαθος Θεός μετά πρεσβειών των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης να δώσει στον καθένα προσκυνητή την αγαλλίαση την ηρεμία και την δροσιά του πολυπόθητου παραδείσου.

Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον ναό της Αγίας Τριάδος ως αργά την Κυριακή, την Δευτέρα 17 Ιουνίου το πρωί στις 07:00 θα μεταβούν για θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, το απόγευμα της Δευτέρας κ ώρα 6:30μ.μ. θα γίνει υποδοχή στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Φιχτίων όπου θα ψαλούν οι ακολουθίες του Ιερού μυστηρίου του Ευχελαίου, της παρακλήσεως κ αργά το βράδυ η αγρυπνία και τέλος την τρίτη το βράδυ τα Ιερά λείψανα θα αγρυπνήσουν στην παραμονή της εορτής του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου όπου και θα κλείσει το ταξίδι των αγίων αφού πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσουν για την επιστροφή τους στην Μυτιλήνη.

Είθε ο Θεός να δώσει την Ομόνοια σε όλους τους λαούς του κόσμου.

Με εκτίμηση, ταπείνωση και ευγνωμοσύνη ο εφημέριος – πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σέρρος.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων