18/06/2024 18/06/2024 Με την τέλεση της πρώτης Θείας Λειτουργίας στο Ντουμπάι στη βουλγαρική γλώσσα ξεκίνησε η λειτουργία της βουλγαρικής εκκλησιαστικής κοινότητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  Πρόκειται για την υλοποίηση ενός αιτήματος χιλιάδων Βουλγάρων που διαμένουν μόνιμα στο Ντουμπάι, το οποίο είχε εκφραστεί μέσα από την Βουλγαρική Πρεσβεία στην Ιερά Σύνοδο. Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στα ΗΑΕ...
18 Ιουνίου, 2024 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2024 - 11:26

Τελέστηκε στο Ντουμπάι η πρώτη Θεία Λειτουργία στα βουλγαρικά

Διαδώστε:
Τελέστηκε στο Ντουμπάι η πρώτη Θεία Λειτουργία στα βουλγαρικά

Με την τέλεση της πρώτης Θείας Λειτουργίας στο Ντουμπάι στη βουλγαρική γλώσσα ξεκίνησε η λειτουργία της βουλγαρικής εκκλησιαστικής κοινότητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός αιτήματος χιλιάδων Βουλγάρων που διαμένουν μόνιμα στο Ντουμπάι, το οποίο είχε εκφραστεί μέσα από την Βουλγαρική Πρεσβεία στην Ιερά Σύνοδο. Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στα ΗΑΕ ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος και ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος. 

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κατά την ομιλία του εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση της Ιεράς Συνόδου για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος ενώ ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Βουλγαρίας, Ιβάν Γιορντάνοφ, για την παρουσία του καθώς και τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για την ευλογία και κανονική άδεια να παραχωρήσει τον ναό για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στο τέλος ως ευλογία της Ιεράς Συνόδου στην εκκλησιαστική βουλγαρική κοινότητα ένα ιερό ευαγγέλιο, μία εικόνα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας και μία Αγία Γραφή.

Ως προστάτης της νέα αυτής εκκλησιαστικής κοινότητας στη βουλγαρική διασπορά καθιερώθηκε ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων