25/07/2019 25/07/2019 Δύο νέες εικόνες με Κινέζους Νεομάρτυρες, τους Αγίους Μητροφάνη του Πεκίνου και του Αγίου Ιωάννη Γουέν, τοποθετήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Αρχιεπισκοπής Μπλαγκοβεσένσκ. Τις εικόνες τοποθέτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Μπλαγκοβεσένσκ κ. Λουκιανός. Την αγιογράφηση ανέλαβαν οι καθηγητές της σχολής αγιογραφίας της Αρχιεπισκοπής. Το καλοκαίρι του 1900, η ​​κινεζική αυτοκράτειρα διέταξε το στρατό...
25 Ιουλίου, 2019 - 8:46

Εικόνες Κινέζων Νεομαρτύρων σε Ρωσικό ναό

Διαδώστε:
Εικόνες Κινέζων Νεομαρτύρων σε Ρωσικό ναό

Δύο νέες εικόνες με Κινέζους Νεομάρτυρες, τους Αγίους Μητροφάνη του Πεκίνου και του Αγίου Ιωάννη Γουέν, τοποθετήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Αρχιεπισκοπής Μπλαγκοβεσένσκ.

Τις εικόνες τοποθέτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Μπλαγκοβεσένσκ κ. Λουκιανός. Την αγιογράφηση ανέλαβαν οι καθηγητές της σχολής αγιογραφίας της Αρχιεπισκοπής.

Το καλοκαίρι του 1900, η ​​κινεζική αυτοκράτειρα διέταξε το στρατό να στηρίξει τους επαναστάτες. Αυτοί βασάνισαν περισσότερους από 1.000 Ορθόδοξους Κινέζους. 222 από αυτούς έγιναν οι πρώτοι Κινέζοι άγιοι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο πρώτος Κινέζος ιερέας Μητροφάνης. Οι αντάρτες τον βασάνισαν, μαζί και τη σύζυγό του και τους δύο γιους του. Ο νεότερος από αυτούς ήταν ακρωτηριασμένος, αλλά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημίων: «Δεν είναι επώδυνο να υποφέρω για τον Χριστό». Το κεφάλι του κόπηκε και το σώμα του το έκαψαν.

Ο Άγιος Ιωάννης Γουέν ήταν δάσκαλος σε σχολείο της Ορθόδοξης Αποστολής. Αφού βασανίστηκε, ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων