28/06/2024 28/06/2024 Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την εύρεση των λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, που περιλαμβάνονται στη χορεία των είκοσι Ιατρών Αγίων, που με τη δύναμη του Θεού χάριζαν στους ανθρώπους τη σωματική και πνευματική θεραπεία κι έτσι ονομάστηκαν Ανάργυροι. Ο Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ο Ιωάννης από την Έδεσσα της Συρίας. Έζησαν...
28 Ιουνίου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2024 - 8:07

28 Ιουνίου: Εύρεση των Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου

Διαδώστε:
28 Ιουνίου: Εύρεση των Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την εύρεση των λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, που περιλαμβάνονται στη χορεία των είκοσι Ιατρών Αγίων, που με τη δύναμη του Θεού χάριζαν στους ανθρώπους τη σωματική και πνευματική θεραπεία κι έτσι ονομάστηκαν Ανάργυροι.

Ο Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ο Ιωάννης από την Έδεσσα της Συρίας. Έζησαν περί τα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ., επί Διοκλητιανού. Ασκούσαν το ανθρωπιστικό έργο του ιατρού, με επιστημοσύνη και φιλανθρωπία.

Δεν αρκούντο στη θεραπεία των σωματικών πόνων, αλλά αισθανόμενοι την αξία του ανθρώπου ως ψυχοσωματικής οντότητας, παρακινούσαν τους ασθενείς οικειοθελώς, με διάκριση και μέτρο, να πιστέψουν στο Χριστό και με συνείδηση να τον ομολογήσουν ως αληθινό Θεό. Για το έργο τους αυτό οι Άγιοι Ιατροί συνελήφθησαν και μετά από διάφορα βασανιστήρια, μαρτύρησαν με αποκεφαλισμό.

Κάποιοι Χριστιανοί έθαψαν κρυφά τα λείψανά τους, τα οποία βρέθηκαν κατά το έτος 400, όταν βασίλευε στην Κωνσταντινούπολη ο Αρκάδιος. Η εύρεση των λειψάνων συνοδεύτηκε με πολλά θαύματα, κάτι που εξακολουθεί να συμβαίνει, ενόσω οι άνθρωποι ευλαβούνται τους Αγίους και ζητούν με θερμές προσευχές τη βοήθειά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων