02/07/2024 02/07/2024 Την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας επισκέφθηκε χθες, 1 Ιουλίου, ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ. Μετά την τέλεση της πρώτης Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέφθηκε την ομώνυμη Μονή της Ρίλας όπου προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου...
02 Ιουλίου, 2024 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2024 - 14:39

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Ρίλας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Ρίλας

Την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας επισκέφθηκε χθες, 1 Ιουλίου, ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ. Μετά την τέλεση της πρώτης Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέφθηκε την ομώνυμη Μονή της Ρίλας όπου προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Ιωάννου.

Χθες εορτάστηκε στη Βουλγαρική Εκκλησία η 555η επέτειος από την επιστροφή των ιερών λειψάνων του Αγίου από το Τύρνοβο στην ομώνυμη Μονή όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Αδριανουπόλεως κ. Ευλόγιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Κατά την παραμονή του στη Μονή ο Πατριάρχη Δανιήλ συναντήθηκε με παιδιά και προσφυγόπουλα από την Ουκρανία τα οποία φιλοξενούνται εξαιτίας του πολέμου στην Βάρνα της Βουλγαρίας.

Φωτογραφίες: bta.bg

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων