03/07/2024 03/07/2024 Με μεγαλοπρέπεια η Επισκοπή Ρουάντας γιόρτασε την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Καθεδρικό Ναό της Rwamagana. Στην εορτή προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας, Δυτικης Τανζανίας και Πατριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας κ. Χρυσόστομος. Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέβη σε τρεις χειροτονίες, με την ευλογία και άδεια του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, καλύπτοντας τις άμεσες...
03 Ιουλίου, 2024 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2024 - 13:27

Γιόρτασε ο Καθεδρικός Ναός της Ρουάντας τους Αγίου Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Διαδώστε:
Γιόρτασε ο Καθεδρικός Ναός της Ρουάντας τους Αγίου Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Με μεγαλοπρέπεια η Επισκοπή Ρουάντας γιόρτασε την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Καθεδρικό Ναό της Rwamagana.

Στην εορτή προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας, Δυτικης Τανζανίας και Πατριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας κ. Χρυσόστομος. Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέβη σε τρεις χειροτονίες, με την ευλογία και άδεια του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες της Επισκοπής.

Μετά στο προαύλιο του Ναού ακολούθησε γιορτή με παραδοσια κούς χορούς, ομιλίες και δεξίωση στους πολυπολυπληθείς εορταστές.

Ο Επίσκοπος στις 28 Ιουνίου λειτούργησε στην περιοχή Rusororo της πρωτεύουσας Κιγκάλι. Η Λειτουργία τελέσθηκε σε ενοικιαζόμενη αίθουσα λόγω έλλειψης Ναού. Έτσι γίνεται σε 12 Ενορίες της Επισκοπής Ρουάντας, για την εξυπηρέτηση των χριστιανών.

Ελπίζουμε στο έλεος του Θεού και στην βοήθεια φίλων της Ιεραποστολής, να αποκτήσουν και αυτοί οι πτωχοί χριστιανοί ναούς κανονικούς.

Στις 1 Ιουλίου λειτούργησε στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Kazimba. Στην Ενορία αυτή είχε να γίνει Λειτουργία εδώ και 7 χρόνια. Ο Επίσκοπος στην ομιλία του τόνισε την Ιεραποστολική δράση των Αγίων Αναργύρων Ιατρών Κοσμά και Δαμιανού και προέτρεψε “να μιμηθούν και οι πιστοί τους Αγίους Αναργύρους, ούτως ώστε οι 2.000 χριστιανοί να πολλαπλασιασθούν, να γεμίσει η Ρουάντα Ορθοδόξους και με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου να αποκτήσουν Ναό στο οικόπεδο που έχει η Ενορία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων