05/07/2024 05/07/2024 Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια είχε χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μισή ώρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στους πολέμους που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή και επηρεάζουν την πατρίδα...
05 Ιουλίου, 2024 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2024 - 8:20

Συνάντηση Νίκου Δένδια-Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου με επίκεντρο τις διεθνείς εξελίξεις και την αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
Συνάντηση Νίκου Δένδια-Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου με επίκεντρο τις διεθνείς εξελίξεις και την αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Ενόπλων Δυνάμεων

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια είχε χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μισή ώρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στους πολέμους που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή και επηρεάζουν την πατρίδα μας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, παρακολουθεί πολύ στενά τις διεθνείς εξελίξεις και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα.

Τόσο ο κ. Δένδιας όσο και ο Μακαριώτατος ευχήθηκαν να επικρατήσει σύντομα η ειρήνη.

Αναφέρθηκαν δε στην αγαστή συνεργασία που έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α. με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των στρατιωτικών ιερέων και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε., Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

“Είχα την ευλογία να συναντηθώ σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Κάθε συνάντηση με τον Μακαριώτατο μου δίνει τη χαρά να έχω μία εξαιρετικά χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων μαζί του και να γίνομαι κοινωνός των σκέψεών του σε μια σειρά από θέματα. Είχα επίσης την ευκαιρία να επισημάνω την αγαστή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εκκλησία της Ελλάδος, σε διάφορους τομείς, όπως στην Ποιμαντική Επιμόρφωση των στρατιωτικών ιερέων”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δένδιας μετά την επίσκεψη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων