05/07/2024 05/07/2024 Ο 3ος Ψαλμός ανήκει στη συλλογή των 150 ψαλμών, το Ψαλτήριο, το Βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Δεν υπάρχει Ιερή Ακολουθία που δεν έχει έστω έναν στίχο από το Ψαλτήρι, λέει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης, στην εκπομπή Βίβλος Ζωής και εξηγεί ότι ο Ψαλμός αυτός μας μιλάει για την περιπέτεια ενός ανθρώπου ο οποίος προσπαθεί...
05 Ιουλίου, 2024 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2024 - 12:14

Βίβλος Ζωής – Ο 3ος Ψαλμός

Διαδώστε:
Βίβλος Ζωής – Ο 3ος Ψαλμός

Ο 3ος Ψαλμός ανήκει στη συλλογή των 150 ψαλμών, το Ψαλτήριο, το Βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Δεν υπάρχει Ιερή Ακολουθία που δεν έχει έστω έναν στίχο από το Ψαλτήρι, λέει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης, στην εκπομπή Βίβλος Ζωής και εξηγεί ότι ο Ψαλμός αυτός μας μιλάει για την περιπέτεια ενός ανθρώπου ο οποίος προσπαθεί να είναι κοντά στο Θεό και δέχεται τον χλευασμό από άλλους ανθρώπους.

Επίκαιρος αυτός ο ψαλμός και για τη εποχή μας. Ο άνθρωπος που είναι κοντά στο Θεό χλευάζεται. Ο σκοπός του κάθε ανθρώπου είναι ένας, να ενωθεί με τον Θεό, και αυτό – μέσα από το βίωμα της Εκκλησίας – ξέρουμε ότι γίνεται όταν ο άνθρωπος καταφέρει, με τη χάρη του Θεού και τη συνέργεια τη δική του, να διώξει από την καρδιά του τα πάθη του, τονίζει ο π. Ιάκωβος.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων