07/07/2024 07/07/2024 Η Eκκλησία μας σήμερα, 7 Ιουλίου, τιμά τη μνήμη της Αγίας Κυριακής. Στην τηλεόραση της Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στην οδό Αθηνάς στην Αθήνα ανεγέρθη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα χρόνια της τουρκοκρατίας και λειτουργούσε ως...
07 Ιουλίου, 2024 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2024 - 9:59

Οδοιπορικό στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στην καρδιά της Αθήνας

Διαδώστε:
Οδοιπορικό στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στην καρδιά της Αθήνας

Η Eκκλησία μας σήμερα, 7 Ιουλίου, τιμά τη μνήμη της Αγίας Κυριακής. Στην τηλεόραση της Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στην οδό Αθηνάς στην Αθήνα ανεγέρθη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα χρόνια της τουρκοκρατίας και λειτουργούσε ως κοιμητηριακός ναός.

Ο π. Γεράσιμος Φιλιππάτος μας ξεναγεί στον ναό και μας παρουσιάζει τις σπάνιες αγιογραφίες και τις παλιές εικόνες. Στη νότια πλευρά οι αγιογραφίες, είναι εμπνευσμένες από το Σύμβολο της Πίστεως και από την Κυριακή προσευχή «Πάτερ ημών…». Στη βόρεια πλευρά, είναι εμπνευσμένες από τους εικοσιτέσσερις οίκους του Ακάθιστου Ύμνου.

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να δείτε το οδοιπορικό στην Pemptousia TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων