08/07/2024 08/07/2024 Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στη Σόφια. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ.  Συλλειτούργησαν Ιεράρχες της εν Βουλγαρίας Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης κ. Ναούμ εκ της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Αυτή ήταν η πρώτη πανήγυρη της Αγίας Κυριακής όπου...
08 Ιουλίου, 2024 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 12:15

Βουλγαρίας Δανιήλ: “Ας μην επιτρέψουμε την απιστία στη ζωή μας” (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Βουλγαρίας Δανιήλ: “Ας μην επιτρέψουμε την απιστία στη ζωή μας” (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στη Σόφια. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ. 

Συλλειτούργησαν Ιεράρχες της εν Βουλγαρίας Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης κ. Ναούμ εκ της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Αυτή ήταν η πρώτη πανήγυρη της Αγίας Κυριακής όπου ο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ συμμετείχε ως Προκαθήμενος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Μελενίκου κ.. Γεράσιμος ανέγνωσε το Πατριαρχικό και Συνοδικό Μήνυμα για τη διεξαγωγή του Πατριαρχικού Εκλογικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ απηύθυνε σύντομη ομιλία προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στους Αγίους της Βουλγαρίας, τη μνήμη των οποίων η Τοπική Εκκλησία έχει ορίσει να τιμά τη δεύτερη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή.  Ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε πώς “η Εκκλησία μας διδάσκει να ενεργούμε για να έχουμε ειρήνη στις σχέσεις μας και ευημερία στη χώρα μας”.

“Ας φυλάξουμε την πίστη μας, ας μην επιτρέψουμε την απιστία στη ζωή, τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τη θέλησή μας, αλλά σκόπιμα και υπομονετικά να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που μας κληροδότησαν όλοι οι λαμπεροί άγιοι της φυλής μας”, προέτρεψε τους πιστούς.

Μετά την ολοκλήρωση της πανηγύρεως πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού προς τιμήν του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων