08/07/2024 08/07/2024 Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Εκκλησία της Κρήτης καλεί τις Μητροπόλεις της σε εκδηλώσεις μνήμης της μαύρης επετείου, με τέλεση τρισαγίων και επιμνημόσυνων δεήσεων υπέρ αναπάσευως των ηρωικώς αγωνισαμένων και μαρτυρικώς πεσόντων. Σε εγκύκλιο που απέστειλε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης καλεί τις Μητροπόλεις,...
08 Ιουλίου, 2024 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 16:30

Η Εκκλησία της Κρήτης δεν ξεχνά την Κύπρο

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Κρήτης δεν ξεχνά την Κύπρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Εκκλησία της Κρήτης καλεί τις Μητροπόλεις της σε εκδηλώσεις μνήμης της μαύρης επετείου, με τέλεση τρισαγίων και επιμνημόσυνων δεήσεων υπέρ αναπάσευως των ηρωικώς αγωνισαμένων και μαρτυρικώς πεσόντων.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης καλεί τις Μητροπόλεις, τις Ιερές Μονές και τις ενορίες:

Α) Κατά το Σάββατο 20 Ιουλίου να κρούσουν πένθιμα οι καμπάνες των Ιερών Ναών για διάστημα τριών λεπτών.

Β) Την Κυριακή στις 21 Ιουλίου πριν την απόλυσης της Θείας Λειτουργίας να τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση.

Γ) Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου, οι σημαίες των Ιερών Ναών να κυματίζουν μεσίστιες και κατά την ώρα του Τρισαγίου οι καμπάνες να κρούσουν πένθιμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων