10/07/2024 10/07/2024 Ο ηγέτης του Ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, και μερίδα του τουρκικού Τύπου επέκριναν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρου και την κατοχή των 37% των εδαφών του νησιού μέχρι και σήμερα.  Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Ulusal Kanal ο Τατάρ...
10 Ιουλίου, 2024 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2024 - 14:14

Επίθεση Τατάρ και τουρκικού Τύπου στον Αμερικής Ελπιδοφόρο

Διαδώστε:
Επίθεση Τατάρ και τουρκικού Τύπου στον Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ο ηγέτης του Ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, και μερίδα του τουρκικού Τύπου επέκριναν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρου και την κατοχή των 37% των εδαφών του νησιού μέχρι και σήμερα. 

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Ulusal Kanal ο Τατάρ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου «ατυχείς», «εξαιρετικά λανθασμένες» και τον κατηγόρησε για «διαστρέβλωση του ζητήματος» σχετικά με την Κύπρο. Η καταδίκη του Τατάρ ακολουθεί μια σειρά κατηγοριών από εθνικιστικά στοιχεία στην Δημοκρατίας της Τουρκίας σχετικά με την προσοχή του Σεβασμιωτάτου στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο Κληρικολαϊκό Συνέδριο του 2024. Στις δηλώσεις του στη συναυλία «Κύπρος: Γη της Αγκαλιάς» ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε: «Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την εισβολή και την παράνομη κατάληψη και κατοχή του ενός τρίτου αυτού του κυρίαρχου Νησιωτικού Έθνους από τα τουρκικά στρατεύματα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει, και δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει». Δείτε όλες τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου  εδώ.

Η τουρκική εφημερίδα Aydinlik δημοσίευσε ένα καυστικό άρθρο του δημοσιογράφου Kaan Arslan, καταδικάζοντας τον Αρχιεπίσκοπο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και για τον ισχυρισμό ότι η ύπαρξη του αυτοαποκαλούμενου ψευδοκράτους στα κατεχόμενα είναι παράνομη.

 

 

Η τουρκική εφημερίδα Aydinlik: “Ο ανεπίσημος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου έχει ξεπεράσει τα όριά του! Κηρύσσει την Τουρκία εισβολέα”.

Με παρόμοιο σκληρό ύφος, η εφημερίδα ODAtv επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του ως «σκανδαλώδεις» και αμφισβητώντας τον διορισμό του ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής, υπονοώντας ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης.

 

 

Το δημοσίευμα διαμαρτυρόταν ότι, «ο ανεπίσημος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι κατεχόμενη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελπιδοφόρος κάνει δήλωση κατά της Τουρκίας».

 

 

Το BursadaBugun, ένα άλλο τουρκικό δημοσίευμα, άφησε να εννοηθεί ότι η τουρκική υπηκοότητα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και η γενέτειρα του Bakirkoy της Κωνσταντινούπολης δεν συνάδουν με τις δηλώσεις του για την Κύπρο.

 

Το άρθρο με τίτλο «Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ Ελπιδοφόρος: «Η Κύπρος είναι υπό κατοχή» επέκρινε τη στάση του Σεβασμιωτάτου και αμφισβήτησε τη νομιμότητά του.

Παρόμοιες αναρτήσεις εμφανίστηκαν στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιτίθενται στον Σεβασμιώτατο:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δέχεται επίθεση από εθνικιστικές ομάδες στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηχηρό μήνυμα Αμερικής Ελπιδοφόρου για την εύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό

 

ΠΗΓΗ: goarch.org

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων