11/07/2024 11/07/2024 Μνημονεύσεις ονομάτων υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως – Η παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τα ονόματα που δίνουμε προς μνημόνευση στην Εκκλησία είναι μία ωραία τακτική συνηθεία των Χριστιανών, που υπήρχε από τα αρχαία χρόνια. Πόσο σημαντικό είναι η μνημόνευση των ονομάτων; Στην εκπομπή Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου απαντά στην ερώτηση, λέγοντας: «Αυτό...
11 Ιουλίου, 2024 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2024 - 13:08

Λειτουργία – Μεταλειτουργία: Μνημονεύσεις ονομάτων υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως – Η παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Διαδώστε:
Λειτουργία – Μεταλειτουργία: Μνημονεύσεις ονομάτων υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως – Η παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Μνημονεύσεις ονομάτων υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως – Η παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Τα ονόματα που δίνουμε προς μνημόνευση στην Εκκλησία είναι μία ωραία τακτική συνηθεία των Χριστιανών, που υπήρχε από τα αρχαία χρόνια. Πόσο σημαντικό είναι η μνημόνευση των ονομάτων; Στην εκπομπή Λειτουργία – ΜεταΛειτουργία, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου απαντά στην ερώτηση, λέγοντας: «Αυτό μπορεί να το κατανοήσει κάποιος αν εντρυφήσει πάνω στα κείμενα της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα στις πολλές αναφορές των γεροντικών και των πατερικών συγγραμμάτων και των απομνημονευμάτων – πολλές φορές – των πατέρων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αναφέρουν ότι πολύ ωφελούνται οι ψυχές μας από τις μνημονεύσεις αυτές. Και είναι αλήθεια δε ότι και πολλοί κεκοιμημένοι ζητούν τις μνημονεύσεις αυτές από τους πατέρες της Εκκλησίας μας… και ιερείς μας το έχουν καταθέσει αυτό και μοναχοί και μοναχές ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου αυτών των λειτουργών και προσευχομένων ανθρώπων, παρουσιάζονται οι κεκοιμημένοι, ζητώντας αυτή τη μνημόνευση των ονομάτων τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων