12/07/2024 12/07/2024 Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2024 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω των εκκλήσεων που έχει κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος για επικράτηση της ειρήνης στον...
12 Ιουλίου, 2024 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2024 - 14:57

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο

Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2024 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω των εκκλήσεων που έχει κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος για επικράτηση της ειρήνης στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτή σηματοδοτεί τη δεύτερη επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου, στο Βατικανό, μετά την επίσκεψή του στις 5 Αυγούστου 2022, η οποία αποτέλεσε μέρος στο πλαίσιο των οικουμενικών επαφών μεταξύ του Πάπα και του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αυτή η συνάντηση ακολούθησε μια τηλεδιάσκεψη στις 16 Μαρτίου μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη της Μόσχας Κυρίλλου, στην οποία ο Πάπας κάλεσε όλους τους χριστιανούς ηγέτες να εργαστούν για την ειρήνη, αναφέρει το vaticannews.va.

Φωτογραφία αρχείου: AP

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων