13/07/2024 13/07/2024 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τελέσθηκε το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου ο εορτασμός του Οσίου Παϊσίου του Αγίορείτου στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών και συγκεκριμμένα στο νησί της Σάμου, όπου τρία Ιερά Παρεκκλήσια είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Οσίου (στο Λιβαδάκι Αμπέλου, στο Μεσόκαμπο Μυτιληνιών και στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας)....
13 Ιουλίου, 2024 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2024 - 16:42

Ο εορτασμός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη και Θυρανοίξια νεόδμητου Ιερού Ναού στη Σάμο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη και Θυρανοίξια νεόδμητου Ιερού Ναού στη Σάμο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τελέσθηκε το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου ο εορτασμός του Οσίου Παϊσίου του Αγίορείτου στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών και συγκεκριμμένα στο νησί της Σάμου, όπου τρία Ιερά Παρεκκλήσια είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Οσίου (στο Λιβαδάκι Αμπέλου, στο Μεσόκαμπο Μυτιληνιών και στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος την παραμονή της εορτής τέλεσε τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην μνήμη του Οσίου Παισίου του Αγίορείτου, στην περιοχή Μεσόκαμπος Μυτιληνιών, πλαισιούμενος από ιερείς και με την παρουσία πολλών επισκεπτών και προσκυνητών του Ιερού Ναϋδρίου.

Ο Ναός κτίσθηκε αποκλειστικά με δαπάνες του π. Ιωάννου Καζάκου σε έκταση οικογενειακής του μερίδος.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε τον θ. λόγο, συνεχάρη τον π. Ιωάννη και την οικογένειά του και καλοσώρισε τους επισκέπτες και προσκυνητές του νεόδμητου αυτού Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θ. Λειοτυργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου στο Λιβαδάκι Αμπέλου και προέστη της Λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος του Οσίου Παϊσίου πέριξ του Ιερού Ναού. Ομίλησε καταλλήλως και ευλόγησε το παραδοσιακό εόρτιο έδεσμα “γιορτή”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων