15/07/2024 15/07/2024 Ένας από τους παλαιούς αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής της Κινσάσα έλαβε το απόγευμα του Σαββάτου το μοναχικό σχήμα στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Πατέρων Διονυσίου και Μητροφάνους. Ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος κατά την ώρα της κουράς έδωσε στον νέο αδελφό το όνομα Νικόδημος προς τιμήν του μακαριστού προκατόχου...
15 Ιουλίου, 2024 - 7:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2024 - 8:05

Ένα νέο μέλος απέκτησε η ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Κινσάσα

Διαδώστε:
Ένα νέο μέλος απέκτησε η ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Κινσάσα

Ένας από τους παλαιούς αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής της Κινσάσα έλαβε το απόγευμα του Σαββάτου το μοναχικό σχήμα στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Πατέρων Διονυσίου και Μητροφάνους.

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος κατά την ώρα της κουράς έδωσε στον νέο αδελφό το όνομα Νικόδημος προς τιμήν του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Νικοδήμου ( Γαλιατσάτου ) εκ Κεφαλληνίας, καθώς και προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου ( Βαληνδρα ) από τον οποίον έλαβε τους δύο πρώτους βαθμούς Ιερωσύνης.

Την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024, στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου, ο νέος μοναχός έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης. Ο Μητροπολίτης στην αρχή αναφέρθηκε στους λόγους που συγκροτήθηκε η Τετάρτη Οικουμενική Σύνοδος, στο θαύμα της Αγίας Ευφημίας με το οποίο επικύρωσε τους Όρους της Συνόδου, αλλά και στο ευαγγελικό ανάγνωσμα που διαβάζεται την ημέρα αυτή προς τιμήν των Αγίων Πατέρων.

Κάλεσε τον νέο Διάκονο να είναι πάντοτε φως μέσα στα σκοτάδια της αμαρτίας του κόσμου. Να πορεύεται συνεχώς μέσα στο φως και να μεταδίδει φως που θα λαμβάνει από το αληθινό φως που είναι ο Χριστός.

Τέλος, Του μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου της αγάπης, του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων