16/07/2024 16/07/2024 Το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Κοιμητηρίου, ανήκει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης και βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες του λόφου Κουφός, απέναντι από τη Μονή. Πρόκειται για καµαροσκέπαστη βασιλική, η οποία στις δύο µεγάλες πλευρές της φέρει δύο τυφλά τόξα µε διπλή καµπυλότητα. Στον κυρίως ναό υπήρχε προσκολληµένος ανοικτός νάρθηκας. Παλαιότερα, στο υπέρθυρο της εισόδου...
16 Ιουλίου, 2024 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2024 - 11:36

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Κοιμητηρίου Παλαιάς Πεντέλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Κοιμητηρίου Παλαιάς Πεντέλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Κοιμητηρίου, ανήκει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης και βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες του λόφου Κουφός, απέναντι από τη Μονή.

Πρόκειται για καµαροσκέπαστη βασιλική, η οποία στις δύο µεγάλες πλευρές της φέρει δύο τυφλά τόξα µε διπλή καµπυλότητα. Στον κυρίως ναό υπήρχε προσκολληµένος ανοικτός νάρθηκας. Παλαιότερα, στο υπέρθυρο της εισόδου υπήρχε η χρονολογία 1578 η χρονολογία ίδρυσης του παρεκκλησίου πράγµα που σηµαίνει ότι και η εκκλησία κτίστηκε παράλληλα µε τη Μονή Πεντέλης. Το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου αποτελούσε το κοιμητήριο της Μονής όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Αρχιμανδρίτης π.Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων