16/07/2024 16/07/2024 Και το φετινό Καλοκαίρι, 5ο κατά σειρά, ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων Δράμας υποδέχτηκε τους φοιτητές του Κέντρου Ελληνικών, Κυπριακών και Βυζαντινών σπουδών του πανεπιστημίου της Γρανάδα. Φοιτητές με καταγωγή από την Ισπανία, την Τουρκία, τη Μολδαβία, το Μεξικό, την Ουρουγουάη κ.α. Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Αναργύρων π. Δημήτριος Αχθοφορίδης ξενάγησε τους...
16 Ιουλίου, 2024 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2024 - 15:43

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδα στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στη Δράμα

Διαδώστε:
Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδα στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στη Δράμα

Και το φετινό Καλοκαίρι, 5ο κατά σειρά, ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων Δράμας υποδέχτηκε τους φοιτητές του Κέντρου Ελληνικών, Κυπριακών και Βυζαντινών σπουδών του πανεπιστημίου της Γρανάδα. Φοιτητές με καταγωγή από την Ισπανία, την Τουρκία, τη Μολδαβία, το Μεξικό, την Ουρουγουάη κ.α.

Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Αναργύρων π. Δημήτριος Αχθοφορίδης ξενάγησε τους φοιτητές στο ναό και τους μίλησε για την ιστορία του. Ο αγιογράφος του ναού Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής μίλησε στους φοιτητές για τη διαδικασία της αγιογραφίας, για το εικονογραφικό πρόγραμμα ενός ορθόδοξου ναού, για τον τρόπο και τα υλικά της ζωγραφικής των εικόνων.

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν, στην αυλή του ναού, παράσταση Καραγκιόζη από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ με τον Δημήτρη Κουγιουμτζή πίσω από το πανί.
Μετά το τέλος της παράστασης ο Καραγκιοζοπαίχτης Δημήτρης Κουγιουμτζής έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές να δούνε πίσω από το πανί πως γίνεται η κίνηση των φιγούρων, η αλλαγή των φωνών και η οργάνωση μίας παράστασης θεάτρου σκιών.

Η Μητρόπολη Δράμας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τμήματος κ. Μορφακίδη που και φέτος έδωσε τη χαρά της συνάντησης με τους νέους, της επικοινωνίας, με ανθρώπους από διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό. Τόνισε ακόμη ότι όλοι έχουμε την επιθυμία να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, τα οποία είναι πολλά και κατέληξε ότι η ανθρωπιά, η αγάπη και η ενότητα δεν έχουν σύνορα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων