17/07/2024 17/07/2024 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην κοινότητα της Οδού (ορεινή της επαρχίας Λάρνακος). Το εσπέρας της παραμονής, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ορεινής, Πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέου Σωφρονίου, Εφημερίου...
17 Ιουλίου, 2024 - 7:11

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην Οδού

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην Οδού

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην κοινότητα της Οδού (ορεινή της επαρχίας Λάρνακος).

Το εσπέρας της παραμονής, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ορεινής, Πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέου Σωφρονίου, Εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ναού, των Πρωτοπρεσβυτέρων Μιχαήλ Ευθυμίου και Βασιλείου Μιχαήλ, των Οικονόμων Σωτήριος Παπαγεωργίου και Σωφρόνιος Σωφρονίου, του Πρεσβύτερου Ιωάννη Αλιόσιν, του Αρχιδιακόνου π. Ραφαήλ Μισιαούλη, και των Ιεροδιακόνων Παντελεήμονος Μιχαήλ, Ραφαήλ Παπασωτηρίου και Βαρθολομαίου Χαραλάμπους.

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας, τα μαρτύρια που υπέστη για την πίστη και την αγάπη που είχε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον οποίο και αγάπησε εκ νεότητός της.

Στο τέλος του κηρύγματος, ο Πανιερώτατος κατόπιν παρακλήσεως του εφημερίου του Ναού τίμησε δύο συνεργάτες του Ναού, τον μακαριστό Ηρακλή, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως προ δύο μηνών και διετέλεσε για αρκετά χρόνια ψάλτης του ναού, καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο της κοινότητος κ. Μενέλαο Φιλίππου, για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Πανιερώτατος απέδωσε στη σύζυγο του μακαριστού ψάλτη, εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου, στον κ. Φιλίππου εικόνισμα της Αγίας Μαρίνης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά λιτάνευση της Εικόνος της Αγίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων