17/07/2024 17/07/2024 Ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ, υποδέχτηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι, την κα Ενκελέντα Μερκούρι, νέα Πρέσβη της Αλβανίας. Ο Σεβασμιώτατος Πλοεστίου καλωσόρισε την Πρέσβη στο Πατριαρχικό Μέγαρο και τόνισε τους μακροχρόνιους αδελφικούς δεσμούς που δένουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας με εκείνη της Αλβανίας. Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος εξήρε...
17 Ιουλίου, 2024 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 14:47

Η νέα Πρέσβης της Αλβανίας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Η νέα Πρέσβης της Αλβανίας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ, υποδέχτηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι, την κα Ενκελέντα Μερκούρι, νέα Πρέσβη της Αλβανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Πλοεστίου καλωσόρισε την Πρέσβη στο Πατριαρχικό Μέγαρο και τόνισε τους μακροχρόνιους αδελφικούς δεσμούς που δένουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας με εκείνη της Αλβανίας.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος εξήρε την ιδιαίτερη συμβολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου για την αναβίωση της Ορθοδοξίας στην αλβανική επικράτεια.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε επίσης στο αυξημένο ενδιαφέρον των Ρουμάνων Ορθοδόξων για επισκέψεις και προσκυνήματα στους ιστορικούς και θρησκευτικούς τόπους της Αλβανίας.

Η Πρέσβης κα. Μερκούρι ευχαρίστησε για το καλωσόρισμα και αναφέρθηκε στις καλές πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ρουμανίας και Αλβανίας, αναφερόμενη και στις κοινές ιστορικές εμπειρίες των δυο κρατών, ιδιαίτερα στον 20ο αιώνα.

Στη συζήτηση ο Θεοφιλέστατος Πλοεστίου επεσήμανε την ετοιμότητα της Αλβανικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι να διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες μέσω των οποίων η Αλβανική Ορθοδοξία θα γίνει ακόμη πιο γνωστή στους Ρουμάνους πιστούς.

Στο τέλος της συνάντησης ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρλαάμ ευχήθηκε στην Πρέσβη καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Πηγή – Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων