17/07/2024 17/07/2024 Πλήθος πιστών προσκύνησαν το Ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό στη Σόφια. Παραμονή της εορτής της Αγίας, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ χοροστάτησε στον Εσπερινό. Συμμετείχαν ο Επίσκοπος Μπρανίτσης Παχώμιος, Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής της Σόφιας, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Σόφιας Αρχιμανδρίτης Ιωάννης και ο Πρωτοδιάκονος Ιβάν Πέτκοφ. Τα εκκλησιαστικά άσματα ερμήνευσαν...
17 Ιουλίου, 2024 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 16:13

Σόφια: Πλήθος πιστών προσκύνησαν το λείψανο της Αγίας Μαρίνης

Διαδώστε:
Σόφια: Πλήθος πιστών προσκύνησαν το λείψανο της Αγίας Μαρίνης

Πλήθος πιστών προσκύνησαν το Ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό στη Σόφια. Παραμονή της εορτής της Αγίας, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ χοροστάτησε στον Εσπερινό.

Συμμετείχαν ο Επίσκοπος Μπρανίτσης Παχώμιος, Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής της Σόφιας, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Σόφιας Αρχιμανδρίτης Ιωάννης και ο Πρωτοδιάκονος Ιβάν Πέτκοφ.

Τα εκκλησιαστικά άσματα ερμήνευσαν ιερείς και χορωδοί, με επικεφαλής τον Λιουμπομίρ Ιγκνάτοφ.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ μίλησε για τον βίο της Αγίας Μαρίνης και έδωσε την ευλογία του.

Патриаршеска вечерня в митрополитския храм "Св. вмчца Марина"- 16.07.2024 г.

Πηγή: bg-patriarshia.bg – Κείμενο και φωτογραφίες: Vesela Ignatova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων