17/07/2024 17/07/2024 Ως κεραυνός εν αιθρία πληροφορηθήκαμε σήμερα την αιφνίδια Κοίμηση του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπάκα.    του Ιεροδιακόνου Ραφαήλ Μισιαούλη   Τον Καθηγητή τον γνώρισα το 2013, ως φοιτητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άνθρωπος απλός, δραστήριος και ταπεινός, άνθρωπος με σοφία...
17 Ιουλίου, 2024 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 17:27

Ο καθηγητής κεκοίμηται – ο μαθητής ενθυμείται

Διαδώστε:
Ο καθηγητής κεκοίμηται – ο μαθητής ενθυμείται

Ως κεραυνός εν αιθρία πληροφορηθήκαμε σήμερα την αιφνίδια Κοίμηση του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπάκα.

 

 του Ιεροδιακόνου Ραφαήλ Μισιαούλη

 

Τον Καθηγητή τον γνώρισα το 2013, ως φοιτητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Άνθρωπος απλός, δραστήριος και ταπεινός, άνθρωπος με σοφία και ανιδιοτέλεια, πάντα με το χαμόγελο, με αφειδώλευτη αγάπη στους φοιτητές του, στοιχεία του χαρακτήρος του αυθεντικά και όχι προσποιητά.

Συνέγραψε πολλά άρθρα και δημοσιεύματα σχετικά με την ιστορία της Εκκλησίας και την Ιστορία του Ελληνισμού. Ασχολήθηκε, επίσης, με την ιστορία των πρεσβυγενών πατριαρχείων.

Η ζωή του υπήρξε ένα ζωντανό κήρυγμα αγάπης και προσφοράς.

Τα όσα έγραψα αποτελούν αντίδωρο και ανταπόδοση των όσων μου έχει προσφέρει ως φοιτητής.

Εύχομαι ο Θεός να τον συγκαταριθμήσει εν τόπω των Αγίων και Δικαίων.
Να πρεσβεύει και για εμάς για τη δική μας σωτηρία.
Αιωνία σου η μνήμη, αείμνηστε καθηγητά μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων