18/07/2024 18/07/2024 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος εκπροσώπησε την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά τους εκκλησιαστικούς και εθνικούς εορτασμούς, που πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο, για την επέτειο από το βάπτισμα του λαού του Κιέβου, το 988, έγινε δεκτός τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο, στον οποίο είχε την ευκαιρία...
18 Ιουλίου, 2024 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 10:33

Συναντήσεις του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος στο Κιέβο

Διαδώστε:
Συναντήσεις του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος στο Κιέβο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος εκπροσώπησε την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά τους εκκλησιαστικούς και εθνικούς εορτασμούς, που πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο, για την επέτειο από το βάπτισμα του λαού του Κιέβου, το 988, έγινε δεκτός τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο, στον οποίο είχε την ευκαιρία να διαβιβάσει εκ νέου τις συγχαρητήριες ευχές του Παναγιωτάτου και της Μήτρος Εκκλησίας για τη σημαντική αυτή επέτειο.

Ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας κ. Denys Shmyhal, στον οποίο επανέλαβε την αταλάντευτη συμπαράσταση του Οικουμενικού Θρόνου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Ουκρανικό λαό.

Φωτό: Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας, Κυβέρνηση Ουκρανίας

 

Διαβάστε επίσης: 

Ο Γέρων Χαλκηδόνος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων