18/07/2024 18/07/2024 Η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέδωσε καταδικαστική δήλωση για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, ζητώντας τερματισμό της κατοχής και αποκατάσταση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Κυπρίων πολιτών. Συγκεκριμένα, το S&D καταδικάζει την παράνομη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, ως το μόνο...
18 Ιουλίου, 2024 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 18:22

Ευρωβουλή: Οι σοσιαλδημοκράτες καταδικάζουν την τουρκική εισβολή – πιο ενεργός ρόλος της ΕΕ

Διαδώστε:
Ευρωβουλή: Οι σοσιαλδημοκράτες καταδικάζουν την τουρκική εισβολή – πιο ενεργός ρόλος της ΕΕ

Η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέδωσε καταδικαστική δήλωση για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, ζητώντας τερματισμό της κατοχής και αποκατάσταση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Κυπρίων πολιτών.

Συγκεκριμένα, το S&D καταδικάζει την παράνομη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, ως το μόνο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραμένει διαιρεμένο, και επαναλαμβάνει την ισχυρή δέσμευσή του για επανένωση του νησιού εντός της ΕΕ. Για το S&D, κύρια προτεραιότητα παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των Ευρωπαίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων σε ένα κράτος.

Η επικεφαλής της ομάδας του S&D, Iratxe García Pérez, δήλωσε:

«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Μια επανενωμένη Κύπρος εντός της ΕΕ παραμένει προτεραιότητα για την πολιτική μας οικογένεια. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωση του νησιού σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Διεθνές Δίκαιο και σύμφωνα με τις αξίες και το κεκτημένο της ΕΕ. Ως ΕΕ, οφείλουμε να έχουμε πιο ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία».

Ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας (ΔΗΚΟ – S&D) πρόσθεσε:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα καλέσει και δεν θα σταματήσει να ασκεί πίεση στην Τουρκία, να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο, να απέχει από οποιαδήποτε παράνομη και μονομερή ενέργεια και να υποστηρίξει ενεργά και εποικοδομητικά την επανένωση του νησιού. Μια διαρκής και βιώσιμη λύση του Κυπριακού απορρέει από τις αξίες και τις αρχές της ΕΕ και το κεκτημένο της ΕΕ, δεδομένου ότι η ΕΕ είναι ο καλύτερος εγγυητής για όλους τους Κύπριους. Ο ενεργός ρόλος της ΕΕ είναι εξαιρετικά πολύτιμος για τη λύση του Κυπριακού για μια Ευρωπαϊκή επανενωμένη Κύπρο. Αυτό αναμένουν οι ευρωπαίοι πολίτες.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων