18/07/2024 18/07/2024 Το ψήφισμα της 41ης Γενικής Συνέλευσης των Παπαδασκάλων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο. Το δημογραφικό ζήτημα ξεχωρίζει ως το πιο οξύ πρόβλημα της σημερινής εποχής στην ανακοίνωση – ψήφισμα που εξέδωσαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων, για την 41η Γενική τους Συνέλευση η οποία φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ρέθυμνο. “Όχι στον άκρατο δικαιωματισμό, που...
18 Ιουλίου, 2024 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 19:30

Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων: Οξύ πρόβλημα το δημογραφικό, η Πολιτεία να στηρίξει την ελληνική οικογένεια

Διαδώστε:
Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων: Οξύ πρόβλημα το δημογραφικό, η Πολιτεία να στηρίξει την ελληνική οικογένεια

Το ψήφισμα της 41ης Γενικής Συνέλευσης των Παπαδασκάλων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο. Το δημογραφικό ζήτημα ξεχωρίζει ως το πιο οξύ πρόβλημα της σημερινής εποχής στην ανακοίνωση – ψήφισμα που εξέδωσαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων, για την 41η Γενική τους Συνέλευση η οποία φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ρέθυμνο.

“Όχι στον άκρατο δικαιωματισμό, που καταντά ρατσισμός σε όσους αντιστέκονται σε όλα αυτά τα παράδοξα ήθη”

“Για να μην χαθούν οι Ελληνικές και συνάμα Ορθόδοξες ρίζες μας οφείλει η Πολιτεία έστω και τώρα να δώσει τον τίτλο της τιμής της πολύτεκνης οικογένειας σε όλες που είναι τρίτεκνες οικογένειες, καθώς επίσης και κίνητρα οικονομικά, κοινωνικά και μοριοδότηση έτι περισσότερο σ’ αυτές τις οικογένειες, αλλά και επιδοματική πολιτική για το κάθε Ελληνόπουλο που γεννιέται” αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Λέγοντας “όχι” στον “άκρατο δικαιωματισμό”, οι Ιεροδιδάσκαλοι ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την επαναφορά του “Ιερού Θεσμού” του Παπαδασκάλου “αν θέλουν να έρθει πάλι η Ειρήνη και η Αγάπη του Κυρίου μας στα παιδιά μας”, ως αντίσταση και ανάχωμα στην έκρηξη κάθε μορφής βίας που διαπιστώνεται στις μέρες μας.

 

Το ψήφισμα του Πανελλήνιο Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων έχει ως εξής:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων “Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων” στην 41η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων απ’ το μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Οι Ιεροδιδάσκαλοι – παπαδάσκαλοι στη συνείδηση του λαού μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα – πρόσκληση του προέδρου μας π. Σωκράτη Ξενικάκη και κατόπιν της ευχής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο οποίος έπραξε τα μέγιστα στην επιτυχία της Γενικής Συνελεύσεως μας και της παραμονής μας εδώ στην Κρήτη, και με την ευλογία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στέφθηκε με επιτυχία η 41η Γενική Συνέλευση του συνδέσμου μας στον Αγιοτόκο αυτό τόπο.
Πέρυσι από την όμορφη Καρδίτσα καταθέταμε την αγωνία μας για τα συνεχή περιστατικά εκφοβισμού λεκτικής και σωματικής βίας, τα οποία είχαν λάβει τη μορφή επιδημίας στα σχολεία της Πατρίδας μας και προτείναμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι αντί να εξοβελίζουν τα Θρησκευτικά και την Ορθόδοξη παράδοση και αγωγή μέσα από τις σχολικές μονάδες, να δώσουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί βιωματικά Ορθόδοξα παραδείγματα στα παιδιά μας· και να ομιλούν τακτικά για την αθάνατη διδασκαλία του Χριστού μας και των Αγίων μας, ως έπραξαν εφέτος με περισσό ζήλο για τους Άγιους Τέσσερις Μάρτυρες γνωρίζοντας τους μέσω δράσεων που κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν λόγω της επετείου των Αγίων μας.
Τα παιδιά μας διψούν για Φως και Φως είναι η διδασκαλία του Χριστού μας ·όχι η αποϊεροποίηση της Εκκλησίας, όχι ο άκρατος δικαιωματισμός ο οποίος καταντά ρατσισμός σε όσους αντιστέκονται σε όλα αυτά τα παράδοξα ήθη που θέλουν να επιβάλλουν και τα οποία σκοπό έχουν την διάλυση της Ελληνικής Οικογένειας η οποία αποτελεί το θεμελιώδες κύτταρο του κοινωνικού μας ιστού.

Καμαρώνουμε για τους Παπαδασκάλους που είναι μαζί μας και οι οποίοι είναι όχι απλά πολύτεκνοι, αλλά υπερπολύτεκνοι με 5,6 και 9 παιδιά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πιο οξύ πρόβλημα που χρήζει άμεσης λύσης είναι το δημογραφικό. Για να μην χαθούν οι Ελληνικές και συνάμα Ορθόδοξες ρίζες μας οφείλει η Πολιτεία έστω και τώρα να δώσει τον τίτλο της τιμής της πολύτεκνης οικογένειας σε όλες που είναι τρίτεκνες οικογένειες, καθώς επίσης και κίνητρα οικονομικά, κοινωνικά και μοριοδότηση έτι περισσότερο σ’ αυτές τις οικογένειες, αλλά και επιδοματική πολιτική για το κάθε Ελληνόπουλο που γεννιέται.

Θα συνεχίσουμε να ευχόμαστε στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να τους φωτίσει ο Θεός και να επαναφέρουν τον Ιερό Θεσμό του Παπαδασκάλου αν θέλουν να έρθει πάλι η Ειρήνη και η Αγάπη του Κυρίου μας στα παιδιά μας.
Ευχόμενοι για όλο τον Ελληνικό λαό Υγεία και χαλύβδινη υπομονή, και για όλους που κατέχουν τα ηνία της πολιτικής ζωής να τους φωτίζει το Πανάγιο Πνεύμα ώστε να οδηγούν τη νεότητά μας στο δρόμο της Αρετής του Ηρακλή και όχι της κακίας – αμαρτίας“.

Ο Πρόεδρος

π. Σωκράτης Ξενικάκης

Τα Μέλη

π. Ελευθέριος Μαυρίδης

π. Γεώργιος Γκόλιας

π. Θωμάς Γάκης

π. Ευάγγελος Παντινάκης

 

Πηγή: rethemnosnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων