18/07/2024 18/07/2024 Με ψήφισμα που υιοθέτησε ειδικά για την 50η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ζητά τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους. Στο ψήφισμα της Ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναφέρεται ότι «η θέση που δικαιούται το Τουρκοκυπριακό Κράτος ως ανεξάρτητο και ισότιμο κυρίαρχο μέλος της διεθνούς κοινότητας δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο» και προστίθεται:...
18 Ιουλίου, 2024 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 23:25

Πρόκληση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση: Ζητά τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους

Διαδώστε:
Πρόκληση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση: Ζητά τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους

Με ψήφισμα που υιοθέτησε ειδικά για την 50η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ζητά τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Στο ψήφισμα της Ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναφέρεται ότι «η θέση που δικαιούται το Τουρκοκυπριακό Κράτος ως ανεξάρτητο και ισότιμο κυρίαρχο μέλος της διεθνούς κοινότητας δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο» και προστίθεται: «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στην απάνθρωπη απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού και να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ όπως της αξίζει».

«Η πολιτική λύσης δύο κρατών είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί σταθερότητα και μόνιμη ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Στο ψήφισμα της Ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναφέρεται, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ότι:

«Παρά τον εποικοδομητικό ρόλο της τουρκικής πλευράς στη διαπραγματευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερα από 50 χρόνια, δεν επιτεύχθηκαν αποτελέσματα λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ελληνικής πλευράς. Ενώ οι Ελληνοκύπριοι ανταμείφθηκαν με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Τουρκοκύπριοι υπέστησαν άδικη και απάνθρωπη απομόνωση, περιορισμούς και εμπάργκο. Οι Τουρκοκύπριοι ούτε αξίζουν ούτε συναινούν σε αυτή την κατάσταση. Δεν αντέχουν άλλο να καθυστερούν και να χάνουν χρόνο με προτάσεις που δεν προβλέπουν πολιτική ισότητα και ισότιμη κατανομή των φυσικών πόρων του νησιού.

Η πολιτική λύσης δύο κρατών είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί σταθερότητα και μόνιμη ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου. Δεν πρέπει πλέον να αγνοείται η ύπαρξη δύο χωριστών λαών και δύο χωριστών κρατών στο νησί. Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για «λύση του Κυπριακού» στο ψήφισμα αναφέρεται πως: «η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Τουρκικού Κόσμου, δεν μπορεί πλέον να καθυστερήσει να λάβει τη θέση που της αρμόζει ως ανεξάρτητο και εξίσου κυρίαρχο μέλος της διεθνούς κοινότητας. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ελευθερίας και της ευημερίας των Τουρκοκυπρίων» και προστίθεται ότι: «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στην απάνθρωπη απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού και να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ όπως της αξίζει».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων