18/07/2024 18/07/2024 Πρόσφατα ανακαινίστηκε το δημοτικό σχολείο στο χωριό των Μασσάι, το Ιποάσι. Tα παιδιά που φοιτούν εκεί προέρχονται από πάμπτωχες οικογένειες, ενώ στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί και φαινόμενα σχολικής διαρροής, εξαιτίας της δυσκολίας των γονέων να καταβάλουν το ελάχιστο πόσο για την καθημερινή σίτιση των παιδιών. Οι ανάγκες των παιδιών στην Τανζανία για συμμετοχή στην εκπαίδευση...
18 Ιουλίου, 2024 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 21:34

Τανζανία: Ανακαίνιση σχολείου στους Μασσάι

Διαδώστε:
Τανζανία: Ανακαίνιση σχολείου στους Μασσάι

Πρόσφατα ανακαινίστηκε το δημοτικό σχολείο στο χωριό των Μασσάι, το Ιποάσι. Tα παιδιά που φοιτούν εκεί προέρχονται από πάμπτωχες οικογένειες, ενώ στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί και φαινόμενα σχολικής διαρροής, εξαιτίας της δυσκολίας των γονέων να καταβάλουν το ελάχιστο πόσο για την καθημερινή σίτιση των παιδιών.

Οι ανάγκες των παιδιών στην Τανζανία για συμμετοχή στην εκπαίδευση αποτελεί έναν σημαντικό τομέα διακονίας. Με προτροπή και ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου χτίζονται σχολεία και παραδίδονται προς χρήση και λειτουργία από το κράτος, ανακαινίζονται σχολικά συγκροτήματα σε απομακρυσμένα χωριά, εξοπλίζονται με γραφική ύλη και χορηγούνται υποτροφίες σε μαθητές και φοιτητές.

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου και με προσωπική εργασία της αδελφής Ειρήνης από τη Ρουμανία, κληρικών της Επισκοπής και ιθαγενών εθελοντών ανακαινίστηκε το σχολείο στο χωριό Ιποάσι, προκειμένου τα παιδιά μας να φιλοξενούνται καθημερινά σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον. Επισκευάστηκαν τα παράθυρα και τα θρανία, βάφτηκαν οι αίθουσες διδασκαλίας και εξοπλίστηκε το σχολείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με γραφική ύλη.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης πραγματοποιήθηκε αγιασμός και παρατέθηκε γεύμα υπέρ αναπαύσεως Ελένης Κουρινού και Σωτηρίου Σταματοπούλου.

 

Πηγή: ιεραποστολική στέγη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων