19/07/2024 19/07/2024 Κάλεσμα προς τους γονείς να αγωνιστούν ώστε τα παιδιά τους να κατακτήσουν την αληθινή ευτυχία απηύθυνε με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίνας ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Μεγαλομάρτυρος στην Πάτρα. Την παραμονή της εορτής, στον...
19 Ιουλίου, 2024 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2024 - 11:20

Πατρών Χρυσόστομος προς γονείς: Αγωνιστείτε τα παιδιά σας να κατακτήσουν την αληθινή ευτυχία

Διαδώστε:
Πατρών Χρυσόστομος προς γονείς: Αγωνιστείτε τα παιδιά σας να κατακτήσουν την αληθινή ευτυχία

Κάλεσμα προς τους γονείς να αγωνιστούν ώστε τα παιδιά τους να κατακτήσουν την αληθινή ευτυχία απηύθυνε με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίνας ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Μεγαλομάρτυρος στην Πάτρα.

Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον θείο λόγο κήρυξε θεολογικώτατα, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αχίλλειος Τσούτσουρας, ο οποίος συνόδευε τον Σεβασμιώτατο Τρίκκης.

Ανήμερα, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην μαρτυρική ζωή και πολιτεία της νύμφης του Χριστού και εστίασε στον σκοπό και προορισμό του ανθρώπου που είναι ο αγιασμός, η θέωση. Επίσης, σημείωσε ότι οι Άγιοι, όπως η Αγία Μαρίνα μας βοηθούν, ως πρότυπα στη ζωή μας, να φθάσωμε στον αγιασμό, αντιστεκόμενοι στην φθορά, στην αμαρτία και στο κοσμικό φρόνημα. Αναφέρθηκε δε στην σημερινή κατάσταση της κοινωνίας και κάλεσε τους γονείς να αγωνισθούν, ώστε τα παιδιά τους να κατακτήσουν την αληθινή ευτυχία.

Τέλος τόνισε ότι στον αγιασμό φθάνομε δια της Μυστηριακής ζωής της αγίας μας Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε έπαινο στον Μαθητή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, Σπυρίδωνα Ανετόπουλο, ο οποίος διεκρίθη στους Πανελλήνιους αγώνες Στίβου και στους αγώνες Στίβου Πελοποννήσου.

Το απόγευμα της εορτής, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, τα Εγκώμια της Αγίας και η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και αποτμήματος του Ιερού αυτής Λειψάνου.

Στον μεθέορτο Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μαρίτσης στον Εσπερινό, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ ανήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων