19/07/2024 19/07/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ δέχθηκε την Παρασκευή στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον κ. Μίκλο Σόλτες, Υπουργό Θρησκευμάτων από τη Βουδαπέστη. Ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε στους επισκέπτες τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό και το Πατριαρχικό Μέγαρο. Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν σε αίθουσα του Πατριαρχικού Μεγάρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στο...
19 Ιουλίου, 2024 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2024 - 20:18

Επίσκεψη Υπουργού Θρησκευμάτων Ουγγαρίας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη Υπουργού Θρησκευμάτων Ουγγαρίας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ δέχθηκε την Παρασκευή στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον κ. Μίκλο Σόλτες, Υπουργό Θρησκευμάτων από τη Βουδαπέστη.

Ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε στους επισκέπτες τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό και το Πατριαρχικό Μέγαρο. Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν σε αίθουσα του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στο Βουκουρέστι, ο Υπουργός Θρησκευμάτων στη Ρουμανία και ο σύμβουλος του Πατριάρχη.

Ο υφυπουργός Θρησκευμάτων από τη Βουδαπέστη έκανε δηλώσεις, στο τέλος της συνάντησης, στους δημοσιογράφους του Basilica του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σόλτες αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή της θρησκείας στον κοινωνικό χώρο και στην εκπαίδευση και ανέφερε ότι τόσο στην Ουγγαρία όσο και στη Ρουμανία η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε σύγκριση με άλλες δυτικές χώρες, υπάρχει όμως πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Το μεγάλο ερώτημα του μέλλοντος είναι σύμφωνα με τον Υπουργό πώς θα βοηθήσει η Πολιτεία τη Θρησκεία να συμμετάσχει με πιο ενεργό τρόπο στην εκπαίδευση και να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τέλος, ο Ούγγρος κυβερνητικός Αξιωματούχος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ την Ουγγαρία.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων