20/07/2024 20/07/2024 Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μεταξύ των πηγών του Πηδήματος και της κωμόπολης των Αρφαρών, στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Αρφαρών, τελέσθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του μεγάλου Προφήτου. Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο...
20 Ιουλίου, 2024 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2024 - 11:03

Ο Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στα Αρφαρά Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στα Αρφαρά Μεσσηνίας

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μεταξύ των πηγών του Πηδήματος και της κωμόπολης των Αρφαρών, στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Αρφαρών, τελέσθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του μεγάλου Προφήτου.

Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο της ενορίας των Αρφαρών και Αρχιερατικό Επίτροπο της ομώνυμης Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Μπούρα.

Προ του πέρατος του εσπερινού ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο γεγονός της Παλαιάς Διαθήκης, που έλαβε χώρα επί βασιλείας του Αχαάβ στον Ισραήλ, προμηνύοντας τα τρία χρόνια ανομβρίας που θα έπλητταν τον τόπο, τονίζοντας την ανομβρία της ψυχής των ανθρώπων της σημερινής εποχής και της πνευματικής ξηρασίας που κυριαρχεί στην κοινωνία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων