20/07/2024 20/07/2024 Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναού του Προφήτου Ηλιου, στην πευκόφυτη περιοχή του Επισκοπείου Σύρου, με τη συμμετοχἠ του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Μακαρίου και Διακόνων του, και την παρουσία πολλών πιστών και ευσεβών προσκυνητών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης...
20 Ιουλίου, 2024 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2024 - 16:31

Η Εορτή του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στη Σύρο

Διαδώστε:
Η Εορτή του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στη Σύρο

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναού του Προφήτου Ηλιου, στην πευκόφυτη περιοχή του Επισκοπείου Σύρου, με τη συμμετοχἠ του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Μακαρίου και Διακόνων του, και την παρουσία πολλών πιστών και ευσεβών προσκυνητών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος ΄Άνω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίος και ο Πρόεδρος του τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Προφήτης Ηλίας διδάχθηκε από το Θεό και δι’ αυτού όλοι οι πιστοί ότι δεν πρέπει να έχουμε θρησκευτικό ζήλο χωρίς διάκριση, αλλά ζήλο κατ’ επίγνωση, ο οποίος εκδηλώνεται και με τη μακροθυμία, την αγάπη και τη συγχωρητικότητά μας προς τον συνάνθρωπο.

«Και να είμεθα βέβαιοι» προσέθεσε «ότι όπως ο Θεός εμφανίστηκε στον προφήτη ως πνοή αύρας λεπτής, έτσι εμφανίζεται και στη ζωή μας, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματά μας και στηρίζοντάς μας στις δυσκολίες μας και καθοδηγώντας μας να συμπεριφερόμεθα έτσι και στον άλλον, με αγάπη και διάκριση».

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους συνεργάτες τους και ευχήθηκε στους παρισταμένους για το θέρος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον ευσεβή κ. Ιω. Γαβιώτη, διακρινόμενο για την αγάπη του προς Ναούς της Σύρου, τους οποίους ανιδιοτελώς διακονεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων