21/07/2024 21/07/2024 Στον προσκυνηματικό ιερό ναό Αγίου Αναστασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τη μνήμη του προεφημέριου του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024. Την θεία λειτουργία και το Ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο νέος εφημέριος του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, π. Νικόλαος Μίχος και ο Ιεροδιάκονος π. Βασίλειος Κορολής. Οι ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν...
Ενορίες : Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου
21 Ιουλίου, 2024 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2024 - 13:14

Ετήσιο μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Κυριακό Αγγελόπουλο στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Κυριακό Αγγελόπουλο στο Ναύπλιο

Στον προσκυνηματικό ιερό ναό Αγίου Αναστασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τη μνήμη του προεφημέριου του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Την θεία λειτουργία και το Ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο νέος εφημέριος του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, π. Νικόλαος Μίχος και ο Ιεροδιάκονος π. Βασίλειος Κορολής. Οι ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Αναστάσιο, μιας και ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου είναι υπό συντήρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλε ο πρωτοψάλτης του Αγίου Αναστασίου Κ. Ρούτουλας. Ο νέος εφημέριος π. Νικόλαος Μίχος, ευχαρίστησε τον ιερέα π. Κωνσταντίνο Οικονόμου, εφημέριο του Αγίου Αναστασίου και την εκκλησιαστική επιτροπή του ναού, για την άδεια που έδωσαν να τελεστεί το μνημόσυνο στον Άγιο Αναστάσιο, καθώς και στους επιτρόπους του Αγίου Νικολάου για την μεγάλη τους προσφορά.

Το ετήσιο μνημόσυνο τελείται έναν χρόνο μετά την ημέρα κοιμήσεως του κεκοιμημένου, για να αναδειχθεί πως η ψυχή του δεν έχει πεθάνει, αντιθέτως έχει περάσει μέσα από την κοίμησή του σε μια νέα πνευματική κατάσταση. Έχει αναγεννηθεί στους ουρανούς και βρίσκεται πια κοντά στον Θεό.

Το ετήσιο μνημόσυνο συγκαταλέγεται με το μνημόσυνο των σαράντα ημερών, από τα παλιά ακόμη χρόνια, στα πιο επίσημα μνημόσυνα.

Στον χώρο της εκκλησίας και μετά τη Θεία Λειτουργία, ψάλλεται η επιμνημόσυνη δέηση. Ένα μνημόσυνο συμβαίνει πάντα μαζί με τη Θεία Λειτουργία, όπου μνημονεύεται το όνομα του κεκοιμημένου και «διαβάζονται» τα κόλλυβα, τα οποία αποτελούν ένα συμβολικό έθιμο που συνδέεται με την προσδοκώμενη ανάσταση των σωμάτων.

Ο μακαριστός ιερέας Κυριάκος Αγγελόπουλος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος την 29η Αυγούστου 1992 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου του Β’.

Διορίστηκε τακτικός Εφημέριος την 31ην Αυγούστου του ιδίου έτους στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Το 1998 ορίστηκε υπεύθυνος για τη δημιουργία και λειτουργία Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ. Αργολίδος.

Χειροθετήθηκε Οικονόμος το έτος 2000. Με δική του φροντίδα εκδίδονταν το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Έντυπο (μηνιαία εφημερίδα) «ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ» του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Ο αοίδιμος π. Κυριακός κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για τα έργα στατικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, καθώς και για τη συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των κειμηλίων του Ιερού Ναού συνεργαζόμενος με όλους με συνέπεια και πνεύμα αλληλοσεβασμού.

Υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Στις 9 Αυγούστου 2021 του ανατέθηκαν προσωρινά διοικητικά και λειτουργικά καθήκοντα της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων.

Εκοιμήθη στην οικία του όπου και βρέθηκε το Σάββατο το πρωί 22 Ιουλίου 2023».

  
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων