21/07/2024 21/07/2024 Με τη δέουσα τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, στην ομώνυμη ανδρώα Ιερά Μονή στο Τρίκορφο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Την πανήγυρη της Ιεράς Μονής λάμπρυναν με την παρουσία τους, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο...
21 Ιουλίου, 2024 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2024 - 16:31

Η εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ομώνυμη Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ομώνυμη Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος

Με τη δέουσα τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, στην ομώνυμη ανδρώα Ιερά Μονή στο Τρίκορφο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Την πανήγυρη της Ιεράς Μονής λάμπρυναν με την παρουσία τους, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Έξαρχος Νοτίου Ευρώπης κ. Πολύκαρπος, καθώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Δεσφίνης, Αρχιμ. Πρόδρομος Φεγγερός, ο οποίος προΐστατο των ιερέων στις ιερές Ακολουθίες.

Στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ενώ ανήμερα στη Θεία Λειτουργία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τα οποία φιλοτέχνησαν οι πατέρες της Ιεράς Μονής.

Η φιλοξενία του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και των πατέρων του της Ιεράς Μονής και τις δυο ημέρες ήταν πλούσια προς όλους τους πιστούς που προσήλθαν από διάφορες περιοχές για να τιμήσουν τον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ τον θαυματουργό.

           

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων