22/07/2024 22/07/2024 Την μνήμη του Προφήτη Ηλία τίμησε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Λογκανίκου. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε γενικότερα στην σπουδαιότητα των Αγίων στην χριστιανική ζωή και ειδικότερα στον τιμώμενο Προφήτη Ηλία, τον θαυμαστό βίο...
22 Ιουλίου, 2024 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2024 - 18:24

Εορτή Προφήτη Ηλία στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Εορτή Προφήτη Ηλία στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Την μνήμη του Προφήτη Ηλία τίμησε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Λογκανίκου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε γενικότερα στην σπουδαιότητα των Αγίων στην χριστιανική ζωή και ειδικότερα στον τιμώμενο Προφήτη Ηλία, τον θαυμαστό βίο και τις πολύτιμες διδαχές του. Μάλιστα, προέτρεψε το εκκλησίασμα, έχοντας ως παράδειγμα τον Προφήτη Ηλία, να κρατήσει αταλάντευτη την πίστη του στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και να αγαπήσει τον συνάνθρωπο “ως εαυτόν”. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την θλιβερή επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ευχόμενος οι δυνατοί της Γης να σκύψουν επιτέλους στο ζήτημα και να δώσουν μία δίκαιη λύση για τον κυπριακό λαό.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης χοροστάτησε στον Εσπερινό στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης, οι οποίες δυστυχώς φέτος δεν λειτουργούν, ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων