23/07/2024 23/07/2024 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες την υπουργό Οικογενειακής Φροντίδας και Δημογραφικής πολιτικής Milica Đurđević Stamenkovski (Μίλιτσα Τζόρτζεβιτς Στάμενκόβσκι), στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η υπουργός παρουσίασε το έργο του Υπουργείου και τις πρωτοβουλίες για την προώθηση και βελτίωση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής και τη θετική εξέλιξη της...
23 Ιουλίου, 2024 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2024 - 8:32

Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε την υπουργό Οικογενειακής Φροντίδας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε την υπουργό Οικογενειακής Φροντίδας

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες την υπουργό Οικογενειακής Φροντίδας και Δημογραφικής πολιτικής Milica Đurđević Stamenkovski (Μίλιτσα Τζόρτζεβιτς Στάμενκόβσκι), στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η υπουργός παρουσίασε το έργο του Υπουργείου και τις πρωτοβουλίες για την προώθηση και βελτίωση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής και τη θετική εξέλιξη της δημογραφικής εικόνας στη Δημοκρατία της Σερβίας.

Κύριο θέμα συνάντησης αποτέλεσε η τροποποίηση του Νόμου για την Οικονομική Υποστήριξη Οικογενειών με Τέκνα με στόχο την αύξηση του επιδόματος για κάθε παιδί, το οποίο θα ανέρχεται σε 500 χιλιάδες δηνάρια Σερβίας για το πρωτότοκο παιδί και 600 χιλιάδες δηνάρια για το δεύτερο.

Ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία της διατήρησης της οικογένειας ως βασικό κύτταρο κάθε κοινωνίας.

Συμμετείχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Δαλματίας κ. Νικόδημος, η υφυπουργός Οικογενειακής Φροντίδας και Δημογραφικής πολιτικής Σάντζα Λάκιτς, και ο π. Đorđe Stojisavljević.

Πηγή: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων